Πώς να αποδείξετε τη ζύμη στο φούρνο, αν δεν διαθέτει ειδικό πρόγραμμα;

Ζήτημα

  • Πώς να αφήσετε τη ζύμη με μαγιά να φουσκώσει στο φούρνο αν η συσκευή δεν διαθέτει πρόγραμμα προζύμωσης;
  • Το εγχειρίδιο του φούρνου δεν περιγράφει ποια ρύθμιση/επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη ζύμης με μαγιά.

Λύση

1. Η ιδανική θερμοκρασία για την ανύψωση της μαγιάς είναι μεταξύ 30°C και 40°C.

Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, η ζύμη με μαγιά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αυξηθεί σε όγκο.

2. Εάν η συσκευή δεν διαθέτει πρόγραμμα επαλήθευσης, προχωρήστε ως εξής:

  • Ρυθμίστε το φούρνο στους 30-40°C με οποιαδήποτε ρύθμιση θερμότητας.
  • Αφήστε τη συσκευή να ζεσταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια κλείστε τον φούρνο.
  • Τοποθετήστε το μπολ με το ζυμάρι με τη μαγιά μέσα στον κλίβανο. Δεδομένου ότι το ζυμάρι με τη μαγιά χρειάζεται υγρασία για να φουσκώσει, καλύψτε το μπολ με ένα βρεγμένο πανί, για παράδειγμα.
  • Κλείστε την πόρτα του φούρνου.
  • Μετά από περίπου 20 έως 30 λεπτά, η ζύμη θα πρέπει να έχει αυξηθεί σε όγκο και μπορεί να επεξεργαστεί περαιτέρω όπως περιγράφεται στη συνταγή.

Ήταν αυτό το άρθρο χρήσιμο;